Cees Hagenbeek
Tiedrada Théodorata Isengarde Capet de Mayence
Tiedrada Théodorata Isengarde Capet (Theodorata, Thierrée uit het geslacht der Aleramiden) de Mayence, geb. Mainz [Duitsland] circa 740, ovl. Worms [Duitsland] voor 789.

Tiedrada Théodorata Isengarde Capet de Mayence.
Mayence (en allemand : Mainz, prononcé /ma??nt?s/, en latin classique Mogontiacum, devenu Magontia en latin tardif) est une ville allemande, capitale, arrondissement et plus grande ville du Land de Rhénanie-Palatinat (Rheinland-Pfalz). Entourée de vignobles (Mayence est la première ville d'Allemagne pour le commerce du vin), elle est située sur la rive gauche du Rhin, en face du confluent du Main.

Mayence est une ancienne cité romaine, une ville universitaire et un archevêché ; son archevêque était l'un des sept (huit à partir de la réforme des institutions du Reich en 1648, puis neuf en 1692, et à nouveau huit en 1777) princes-électeurs du Saint-Empire romain germanique.

C'est aussi le siège de nombreuses entreprises médiatiques. Elle est entourée de villes importantes comme Mannheim, Darmstadt, Wiesbaden et Francfort-sur-le-Main.

Ville natale de Johannes Gutenberg. Ancien chef-lieu du département du Mont-Tonnerre. Sa cathédrale a plus de 1 000 ans. Les habitants de Mayence sont les Mayençais (Mainzer en allemand).

La ville a mis au point un système de signalisation très simple : les rues inscrites en rouge et blanc mènent au Rhin tandis que les rues en bleu et blanc lui sont parallèles.

 

tr.
met

Robert II (Hruodbertus) in de Opper-Rijngouw (de Hesbaye), zn. van Turincbert in de Opper-Rijngouw, geb. circa 740, Graf im Oberrheingau, Duc en Hesbay,Comte de Wormsgau&Oberrheinsgau, ovl. Ville-En-Hesbaye [België] op 20 jul 807, relatie (1) met Isingarde . Uit deze relatie geen kinderen.

Isingarde .
vermeld in 789.

Uit dit huwelijk 2 zonen:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Robert*784 Worms [Duitsland] †834  50
Etienne Alsace, Lorraine [Frankrijk]    


Chrodobertus II in Neustrië
Chrodobertus II (Robert II, Chrodobertus, Rodobercthus, Radobertus) in Neustrië, geb. circa 636, Sire de Renty - Seigneur de Boulogne - Garde des Sceaux de Clotaire II, ovl. Boulogne-sur-Mer [Frankrijk] in 693.

Chrodobertus II in Neustrië.
,,vir clarissimus”; hofmeier van koning Chlodowech 11 op 22-1-653; kanselier van koning Chlotharius III van Neustrië in 658; paltsgraaf op 2-10-678.

relatie (1)
met

Doda (Detta) van Poitiers, geb. Neustrië [Frankrijk] in 654, ovl. Gaul [Bangladesh] in 752.

Uit deze relatie 2 kinderen, waaronder:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Walbert*654 Renty [Frankrijk]    


tr. (3)
met

Regentrude d'Austrasie, dr. van Dagobert I koning van Neustrië (Koning der Franken) en Ragnetrude (Regentrud) van Austrasie van de Ardennen (Reine consort d'Austrasie, Dynastie des Mérovingiens), geb. Beieren [Duitsland] in 623, tr. (2) met Cloud de Metz, zn. van Arnulf de Heilige van Metz (bisschop van Metz 614-629) en Dodo 'la Sainte' van Schelde (religieuse), geb. in 600, ovl. op 11 dec 680. Uit dit huwelijk een zoon.

Uit dit huwelijk een dochter:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Adelinde*642 Rouen (F) [Frankrijk]    


Lambert I in Neustrië
Lambert I in Neustrië.

Lambert I in Neustrië.
edele in Neustrië; broer (of zoon?) van Robert (Chrorobertus, Chrodobertus), ,,referendarius” van koning Dagobert I van Neustrië, oork. 8-4-630.


Chrodobertus II in Neustrië
Chrodobertus II in Neustrië, geb. circa 560, ovl. circa 630.


Hij krijgt een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Lambert I     


Charibert Franconum
Charibert (Caribert) Rex Franconum (Charibert van de Franken, Charibert in Neustrië), geb. in 517, koning van Parijs 561-567, ovl. Parijs [Frankrijk] op 7 mei 567.

Charibert Rex Franconum.
Charibert I Hertog van Aquitanie 561-567) Der Franken (Koning Van Neustrie (Parijs) 561-567 regeerde van Parijs tot Poitiers.
Hij huwde met Ingoberga van wie hij reeds een dochter had, Bertha, die later met koning Ethelbert van Kent trouwde.
Charibert I was verliefd op twee dienstmeisjes van zijn vrouw, waarvan de oudste nonnenkleren droeg. Hij liet Ingoberga in de steek en trouwde met Merofledis, één van beide meisjes. Hun dochter, Berthefledis, werd kloosterlinge in Tours, maar hield meer van lekker eten en lang slapen dan van de dienst des Heren.
Niet veel later trouwde Charibert I met Theudichildis, dochter van een schaapherder, van wie hij een dochter, Chlotilde, kreeg. Deze Chlotilde was later als religieuze betrokken bij de opstand der nonnen in Poitiers.
Tenslotte trouwde Charibert I nog een laatste keer met dat tweede dienstmeisje van zijn eerste vrouw, Marcofleva, zus van Merofledis.
Al deze huwelijksperikelen brachten mee dat een Gallische bisschop hen in de ban van de heilige Kerk sloeg. Ze stierven beiden in 567. Daarop trok Theudechildis met al haar schatten naar koning Gunthram in Bourgondië en wou met hem in het huwelijk treden. Gunthram hield de schatten, weigerde het huwelijk en stak haar in een klooster in Arles. Na een mislukte ontsnappingspoging liet de abdis haar geselen en folteren in een cel tot aan haar dood.
De eerste vrouw van Charibert I, Ingoberga, was van een ander allooi. Zij leefde eenentwintig jaar langer dan haar man. In 588 overleed zij in Tours op zeventigjarige leeftijd. Zij was vroom, vol wijsheid en leefde in een geur van heiligheid door gebed, vasten en aalmoezen. Bij testament schonk zij al haar bezittingen aan de kerken van Tours en van Le Mans.

 



Arnegonde van Basiniden.
vijfde vrouw van Clotaire, zuster van Ingunde, zijn vierde vrouw.  We weten weinig van haar behalve dat Gregorius van Tours haar Aregonde noemde. Echter in 1959 ontdekte men een sarcophaag in de basiliek van St. Dénis, hoogst waarschijnlijk van een echtgenote van Clotaire, die de naam Arnegonde droeg. Clotaire had overigens acht vrouwen.
Aregonda (ca. 520 - ca. 595) was de vierde echtgenote van koning Chlotarius I van de Franken. Moeder van Chilperic I. Haar zuster Ingund was de eerste echtgenote van Chlotarius I.
Haar intacte graf is in 1959 gevonden in de Kathedraal van Saint-Denis. Uit onderzoek van het lichaam is gebleken dat ze ongeveer 65 jaar oud is geworden. Ze droeg een linnen hemd, een paarse zijden tunica met rode, met rozetten geborduurde, satijnen mouwen, een met goudborduursel versierde roodbruine zijden mantel, linnen kousen met lederen riempjes, schoenen met verguld zilveren gespen en een sluier.
Op grond van de stijl van de kleding en de versieringen wordt het graf door sommigen wat later gedateerd, wat zou betekenen dat het niet van Aregonda zou zijn. Sterk voor haar identiteit spreekt echter een zegelring die aan haar linkerhand is gevonden, waar haar naam in was gegraveerd.

Gontheuque van Bourgondië.
Guntheuc of Gondioque (ongeveer 495 - ongeveer 532) was de dochter van de laatste koning van Bourgondië.
Haar leven verliep niet bepaald over rozen. Zij was eerst getrouwd met Chlodomer, de koning van het op Orléans gecentreerde Frankische koninkrijk, de overwinnaar van haar vader. Samen kregen zij drie kinderen: Gunthar, Theudebald, en Chlodoald (later heiligverklaard als Sint Cloud).
Haar man viel in de strijd tegen de Bourgondiers. Als straf moordden haar Frankische zwagers een groot deel van haar Bourgondische familie uit.
Zij werd later gedwongen te trouwen met een van die zwagers, de broer van haar eerste echtgenoot Chlotarius I, koning van het op Soissons gecentreerde Frankrijk koninkrijk. Haar eerste twee kinderen, Gunthar en Theudebald, werden vervolgens eigenhandig door haar tweede echtgenoot vermoord, alleen de oudste zoon, Chlodoald, wist te ontkomen naar het klooster. De bescherming van haar schoonmoeder, Clothilde, de vrouw van Clovis I, eveneens een Bourgondische prinses, maar dan uit de vorige generatie, wiens vader en moeder mogelijk door de vader of een oom van Guntheuca, Gundobad, waren vermoord, slaagde er niet in haar twee jongste kinderen en Clothildes kleinkinderen van hun oom te redden.

Waldrade de Lombardie.
Zij is bekend door Gregorius van Tours, die vermeldde dat Theodebald, physiek zwak, ca. 544 Waldrade trouwde, maar na zeven jaar regeren kinderloos overleed.  Clotaire, oom van de overledene, ontving Waldrada met Austrasië met open armen en trouwde haar in 555, als zijn achtste vrouw.  Berispt door de bisschoppen ontdeed hij zich weer van haar en gaf Waldrade als bruid aan Garibald.  Een andere bron vermeldt dat Waldrade de dochter was van de Lombardische koning Wacchon en zuster van Wisigarde die Theodebert, koning der franken trouwde, de vader (!) van Theodebald. Uit dezelfde bron vernemen we dat uit het huwelijk met Garibald een prinses Theodelinde werd geboren, waar Frégédaire nog aan toevoegde de prinsen Grimoald en Gundoald en Paul Diacre nog een naamloze dochter die Ewin van Trident trouwde.

Arégonde von Thuringen der Franken (Haregonde de Thuringe, Arégonde de Worms).
Arnegonde, ook bekend als Arégonde (° ca. 515 - † ca. 590/600), was een koningin van de Franken en de vierde echtgenote van koning Clotaire I. .

Huwelijk en Familie .

Haar zus Ingonde, ook een echtgenote van koning Clotaire I, had hem gevraagd een echtgenoot te vinden die waardig was aan de hoge afkomst van Arnegonde. De koning vond geen betere kandidaat dan zichzelf en besloot met de tweede van de zussen te trouwen. Hij dwong hen samen te leven tot het overlijden van Ingonde rond 546. Arnegonde is de moeder van Chilperik I, die koning van Neustrië zou worden. .

Haar graf werd in 1959 ontdekt in de basiliek van Saint-Denis door archeoloog Michel Fleury. Het graf bevatte goed bewaarde kledingstukken en sieraden, waaronder haar benoemde ring. Aangezien de datum van haar overlijden niet bekend is uit teksten, heeft de archeologische analyse van het graf twee hypothesen voortgebracht. Volgens Michel Fleury, gebaseerd op de staat van het skelet, zou ze zijn overleden tussen 565 en 570 (op ongeveer 50-jarige leeftijd). Recentere studies (Patrick Périn) van de grafvondsten en met name de kledingstukken suggereren echter dat het overlijden niet voor 590 of zelfs 600 heeft kunnen plaatsvinden. Sommige kledingstukken van de koningin verschijnen immers pas aan het begin van de 7e eeuw in de Merovingische wereld.

Arégonde (Arnegonde, Arnegundis), geboren rond 516 en gestorven tussen 574 en 580, is een van de weinige historische figuren waarvan het graf geïdentificeerd en bestudeerd is, wat haar belang verklaart. Ze wordt beschouwd als de oudste koningin van Frankrijk die tot nu toe is gevonden.

Volgens de kroniekschrijver Gregorius van Tours had de Frankische koningin Ingonde, de echtgenote van de Merovingische koning Clotaire I, haar man gevraagd om een echtgenoot te vinden die waardig was aan haar jongere zus Arégonde. De koning vond geen betere kandidaat dan zichzelf en besloot met zijn eigen schoonzus te trouwen. Dit huwelijk, hoewel verboden door kerkelijke voorschriften, was echter in overeenstemming met de polygame en endogame principes die toen in de Germaanse koninklijke families van kracht waren. Arnegonde werd dus een legitieme koningin en verschijnt in het werk van Gregorius van Tours als regina (dat wil zeggen koningin of prinses in brede zin), net als de andere vrouwen van Clotaire. .

Uit deze unie werd Chilperik geboren, de toekomstige koning van de Franken in Neustrië. .

Het graf van koningin Arnegonde werd in 1959 ontdekt in sarcofaag nummer 49 in de basiliek van Saint-Denis door Michel Fleury, een archivaris-paleograaf. Het graf bevatte goed bewaarde kledingstukken en sieraden, waaronder haar benoemde ring (zegelring met de naam ARNEGVNDIS en een centraal monogram dat wordt gelezen als REGINE), die nu worden bewaard in het Musée d'archéologie nationale in Saint-Germain-en-Laye. Het is het best gedocumenteerde graf van Europa voor de vroege middeleeuwen. .

Aangezien de datum van haar dood niet bekend is uit teksten, heeft de archeologische analyse van het graf aanvankelijk twee hypothesen opgesteld. Volgens Michel Fleury, gebaseerd op een analyse van de staat van het skelet, zou ze zijn overleden tussen 565 en 570 (op ongeveer 50-jarige leeftijd). Recente studies van de grafgiften en met name de kledingstukken door Patrick Périn, directeur van het Musée des Antiquités Nationales, suggereren echter dat het overlijden tussen 572 en 583 moet worden gedateerd; de stijl van sommige stukken van het koninklijke kostuum verschijnt namelijk pas aan het begin van de 7e eeuw in de Merovingische wereld. Michel Fleury beschrijft haar als "een vrouw van zeer kleine gestalte, ongeveer vijfenveertig jaar oud, met blond haar, een vrij ronde schedel, een vrij prominente onderkaak, maar een terugwijkende kin". De laatste onderzoeken, in het bijzonder de tandanalyses, geven aan dat ze rond de 60 jaar overleed, terwijl ze zeer arthritisch was. Ze was 1,55 m lang, vertoonde sporen van polio in haar kindertijd aan haar rechterbeen (die ze waarschijnlijk had opgelopen rond de leeftijd van 4 jaar, zoals gesuggereerd door een eerste tandstress) en tekenen van de ziekte van Forestier waarschijnlijk als gevolg van ernstige diabetes, tandstress door een moeilijke bevalling (rond de leeftijd van 18 jaar, wat laat is voor die tijd gezien het feit dat het huwelijk vanaf 12 jaar kan plaatsvinden).

Ze droeg een zijden mantel uit China, geverfd met purper, die haar koninklijke rang aangaf, een zijden sluier met gele en rode motieven (een rood van purperslakken en meekrap), roodleren schoenen van geitenleer en sieraden (een gesp, fibula en speld) van goud en zilver versierd met granaatstenen uit India, Ceylon, Bohemen en Portugal. Ze droeg een kostuum geïnspireerd op de Byzantijnse stijl.

tr. (2)
met

Ingoberga der Franken, geb. in 519, ovl. Tours [Frankrijk] in 589.

Uit dit huwelijk 2 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Aldeberga*539  †612  73
Chrodobertus*560  †630  70


Agane ?
Agane ? .

tr.
met

Robert IV 'de Sterke' (Rupert IV) van Parijs, zn. van Robert III in de Wormsgau (vermeld 812-830) en Waldrada d'Orléans, geb. Worms [Duitsland] circa 820, hertog van Francië, ovl. Brisarte [Frankrijk] op 2 aug 866, tr. (2) met Emma Welf d'Alsalce d'Auxerre, dr. van Koenraad I graaf in de Argen- en de Linzgau en Adelheid/Aelis van Tours (Gräfin im Argen- und Linzgau), geb. tussen 831 en 832. Uit dit huwelijk 2 kinderen.


Renaud I de Tonnerre et de Bar-sur-Seine
Renaud I de Tonnerre et de Bar-sur-Seine, ovl. in 1038.

tr.
met

Ervise de Bar.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Ermengarde  †1089   


Ervise de Bar
Ervise de Bar.

tr.
met

Renaud I de Tonnerre et de Bar-sur-Seine, zn. van Milon II graaf van Tonnerre en Irmgard van Bar, ovl. in 1038.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Ermengarde  †1089   


Guido II van Tonnere
Guido II van Tonnere (Gui II de Tonnerre), geb. Tonnerre [Frankrijk] in 938, Escuyer.Comte de Tonnerre, ovl. Tonnerre [Frankrijk] in 992.

Guido II van Tonnere (Gui II de Tonnerre).
Wido?, proavus Milonis comitis, bei Schwennicke Enkel des Milon I, bei Stokvis Sohn.

tr. (1)
met

Adele de Macon, dr. van Alberich I van Narbonne (Vicomte de Narbonne, Comte de Mâcon (911), Seigneur de Bracon et de Salins (930)) en Attala van Mâcon, geb. Macon Saône et Loire [Frankrijk] in 920, ovl. Tonnerre [Frankrijk] in 992.

Uit dit huwelijk 2 zonen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Milon  †1002   
Milon IV*965  †998  33

tr. (2)
met

Adèle de Salins, geb. Salins-Les-Bains [Frankrijk] circa 960, Dame de Salins les Bains.

Uit dit huwelijk een kind.


Hermann II van Salm
Hermann II graaf van Salm, geb. tussen 1075 en 1080, Vogt von Senones, 1087 Graf v.Salm, ovl. tussen 11 jul 1135 en 20 feb 1138.

tr.
met

Agnes von Mömpelgard (von Bar), dr. van Dirk I graaf van Bar en Mömpelgard en Irmtrud van Bourgondië (erfdochter van Mompelgard (Montbeliard)), geb. circa 1088, ovl. na 1147.

Agnes von Mömpelgard.
v.Langenstein, Erbin von Blankenberg, 1140 Stifterin der Abtei Haute-Seible.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Hendrik I*1105  †1170  65


Agnes von Mömpelgard
Agnes von Mömpelgard (von Bar), geb. circa 1088, ovl. na 1147.

Agnes von Mömpelgard.
v.Langenstein, Erbin von Blankenberg, 1140 Stifterin der Abtei Haute-Seible.

tr.
met

Hermann II graaf van Salm, zn. van Koning Herman I van Salm (graaf van Salm) en Sophie von Formbach, geb. tussen 1075 en 1080, Vogt von Senones, 1087 Graf v.Salm, ovl. tussen 11 jul 1135 en 20 feb 1138.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Hendrik I*1105  †1170  65


Willibirg van Ebersberg
Willibirg van Ebersberg, erfdochter, ovl. voor 1065.

Willibirg van Ebersberg.
later abdis van Geisenfeld.

tr.
met

Werigand (Wezzelin) van Istrië, graaf van Friaul, ovl. circa 1028.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Hadamut     


Alberadis von Molbach
Alberadis von Molbach, geb. voor 1208, ovl. tussen 1216 en 1221.

tr.
met

Otto II Graf de Wickerode, zn. van Otto I van Ahr en Adelheid van Hochstaden (erfdochter van Hostaden en Wickerath), geb. voor 1197, ovl. na 1245.

Uit dit huwelijk 2 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Hedwig     
Theodericus*1229  †1270  41


Theodericus (Thierry) de Wickerode
Theodericus (Thierry) de Wickerode, geb. voor 1229, ovl. in 1270.

Theodericus (Thierry) de Wickerode.
1229 Stiftsherr, 1239 Domherr, prévôt (provoost) van de St-Sauveur te Utrecht.


Ulrich van Ebersberg markgraaf van Krain
Ulrich van Ebersberg markgraaf van Krain, ovl. op 11 mrt 1029.

Ulrich van Ebersberg markgraaf van Krain.
Udalrich, c.990 Vogt v.Obermünster, 1004-1009 Vogt v.Tegernsee, 1011 Markgraf. wurde um die Mitte des 10.Jh. zu entscheidenden Gewährsmännern ottonischer Reichspolitik gegen die süddeutsche Sonderpolitik des liudolfing./liutpolding. Herzogshauses. Ratolds Söhne gründeten in ihrer Burg ein Chorherrenstift, das die kostbare Reliquie der Hirnschale des heiligen Sebastian erhielt und das Stift zum Wallfahrtsort machte.

tr.
met

Richgardis van Viehbach, dr. van Markwart (Graf im Ufgau), ovl. op 23 apr 1013.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Willibirg  †1065   


Rudolf von Achalm
Rudolf Graf von Achalm, ovl. circa 1050.

tr.
met

Adelheid von Wülflingen ? (von Mömpelgard-Wülflingen), dr. van Liutold von Mömpelgard ? en Willibirg von Wülflingen, ovl. na 1052.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Mathilde  †1092   


Rognvald Jarl Av Möre
Rognvald Jarl Av Möre (de Norvège Rognvald Eysteinsson le Riche Rögnvaldr), geb. Maer [Frankrijk], ovl. Orcades [Groot Brittanië] tussen 892 en 894.

Rognvald Jarl Av Möre.
"der Reiche'', Wikinger, Jarl von Möre in Norwegen.

tr. (1) in 859
met

Hilda Hiltrude Ragnhilde Hrolfsson de Möre, geb. Maere [Norway] in 840, Comtesse de Maere de Moira - Comtesse de More (Norvège), ovl. Senlis [Frankrijk] in 929.

Uit dit huwelijk 2 zonen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Robert I*860 Maer [Frankrijk] †933 Rouen (F) [Frankrijk] 7312 
Thore*862  †935  73

tr. (2)
met

Hrollaug .

Uit dit huwelijk 2 zonen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Hallad     
Torv  †910   

tr. (3)
met

Ragnhild Rolfsdatter de Möre, dr. van Rollo-Nefja Au Grand Nez de Vestfold- de More en Guitte Widda Wido de Senlis, geb. Vestfold [Norway] in 840, Comtesse de Maere, ovl. in 889.

Uit dit huwelijk 2 zonen:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Bernard*880 Älesund [Norway] †960  80
Hrollager*874     

tr. (4)
met

Ermina de la Ferte sur Aube, dr. van Ragvald Renaud de la Ferté-Frênel, geb. La Ferté-Frênel [Frankrijk] na 835, ovl. na 860.

 

Uit dit huwelijk 3 zonen:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Ragenold     
Bathel*870 Ouilly-Le-Basset (Pont-D'Ouilly) [Frankrijk] †917 Ouilly-Le-Basset (Pont-D'Ouilly) [Frankrijk] 47
Gauthier I*850 Pontoise [Frankrijk] †892  42


Hilda Hiltrude Ragnhilde Hrolfsson de Möre
Hilda Hiltrude Ragnhilde Hrolfsson de Möre, geb. Maere [Norway] in 840, Comtesse de Maere de Moira - Comtesse de More (Norvège), ovl. Senlis [Frankrijk] in 929.

tr. in 859
met

Rognvald Jarl Av Möre (de Norvège Rognvald Eysteinsson le Riche Rögnvaldr), zn. van Eystein Glumra the Noisy Ivarsson Haut-Terres (Earl of the Upplands en of Hendemarken) en Ascrida Ragnvalsdottir de Vestfold, geb. Maer [Frankrijk], ovl. Orcades [Groot Brittanië] tussen 892 en 894, tr. (2) met Hrollaug . Uit dit huwelijk 2 zonen, tr. (3) met Ragnhild Rolfsdatter de Möre. Uit dit huwelijk 2 zonen, tr. (4) met Ermina de la Ferte sur Aube. Uit dit huwelijk 3 zonen.

Rognvald Jarl Av Möre.
"der Reiche'', Wikinger, Jarl von Möre in Norwegen.

Uit dit huwelijk 2 zonen:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Robert I*860 Maer [Frankrijk] †933 Rouen (F) [Frankrijk] 7312 
Thore*862  †935  73


Hrollaug
Hrollaug .

tr.
met

Rognvald Jarl Av Möre (de Norvège Rognvald Eysteinsson le Riche Rögnvaldr), zn. van Eystein Glumra the Noisy Ivarsson Haut-Terres (Earl of the Upplands en of Hendemarken) en Ascrida Ragnvalsdottir de Vestfold, geb. Maer [Frankrijk], ovl. Orcades [Groot Brittanië] tussen 892 en 894, tr. (1) met Hilda Hiltrude Ragnhilde Hrolfsson de Möre. Uit dit huwelijk 2 zonen, tr. (3) met Ragnhild Rolfsdatter de Möre. Uit dit huwelijk 2 zonen, tr. (4) met Ermina de la Ferte sur Aube. Uit dit huwelijk 3 zonen.

Rognvald Jarl Av Möre.
"der Reiche'', Wikinger, Jarl von Möre in Norwegen.

Uit dit huwelijk 2 zonen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Hallad     
Torv  †910   


Hallad Jarl Av Möre
Hallad Jarl Av Möre.