Cees Hagenbeek
Sanderina Pardoe
Sanderina Pardoe, ged. Leiden (Marekerk) op 9 jul 1684 (getuigen: Lowijs Fransz, Pleuntgen Roelofs, Marij Mortiers en Adriaen Cornelisz).



Bronnen:

1.K.O. register X Leiden, RA Leiden, DTB Leiden, X 22, NH, Leiden, van 1575 tot 1795 (T 132) (blz. 196)

Dirck Pardoe
Dirck Pardoe, ged. Leiden (Pieterskerk) op 13 mrt 1693 (getuigen: Abigail Zegers en Dirck Zegersz).

Dirck Pardoe.
Dirck, obüt ante acceptum Baptismum.



Bronnen:

1.K.O. register X Leiden, RA Leiden, DTB Leiden, X 22, NH, Leiden, van 1575 tot 1795 (T 132) (blz. 196)

Elsje Pardoe
Elsje Pardoe, ged. Leiden (Hooglandse Kerk) op 8 dec 1695 (getuigen: Dina Henrix en Jannetje Jans).



Bronnen:

1.K.O. register X Leiden, RA Leiden, DTB Leiden, X 22, NH, Leiden, van 1575 tot 1795 (T 132) (blz. 196)

Noë Bardouil
Noë (Nuwe) Bardouil (Bartol).

tr.
met

Elisabeth Jans (Jean, Beljouw).

Uit dit huwelijk 3 kinderen, waaronder:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Johannes     
Noë~1649 Leiden    


Elisabeth Jans
Elisabeth Jans (Jean, Beljouw).

tr.
met

Noë (Nuwe) Bardouil (Bartol).

Uit dit huwelijk 3 kinderen, waaronder:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Johannes     
Noë~1649 Leiden    


Johannes Pardoe
Johannes Pardoe, ged. Leiden (Hooglandse Kerk) op 19 apr 1682 (getuigen: Lijsbeth Beljouw en Nuwe Bartoe).

otr. Leiden op 11 jun 17012 (getuigen: bruidegom: Johannes  Partoe vader Langegraft en getuigen bruid: Neeltge  Pieters snaar Haven - Catharina  Majeur snaar Oude Rijn), tr.
met

Maria van Egmond.


Bronnen:

1.K.O. register X Leiden, RA Leiden, DTB Leiden, X 22, NH, Leiden, van 1575 tot 1795 (T 132) (blz. 196)
2.K.O. register CC Leiden, RA Leiden, DTB Leiden, CC 27, Ned. Herv. Leiden, van 1698 tot 1702 (T 046) (11 jun 1701 blz. 212)

Maria van Egmond
Maria van Egmond.

otr. Leiden op 11 jun 17011 (getuigen: bruidegom: Johannes  Partoe vader Langegraft en getuigen bruid: Neeltge  Pieters snaar Haven - Catharina  Majeur snaar Oude Rijn), tr.
met

Johannes Pardoe, zn. van Johannes Pardoe (kaardenmaken) en Pieternella Mortier, ged. Leiden (Hooglandse Kerk) op 19 apr 1682 (getuigen: Lijsbeth Beljouw en Nuwe Bartoe).


Bronnen:

1.K.O. register CC Leiden, RA Leiden, DTB Leiden, CC 27, Ned. Herv. Leiden, van 1698 tot 1702 (T 046) (11 jun 1701 blz. 212)

Geertjen Jans
Geertjen Jans.

tr.
met

Leendert Jacobszn van den Deijl, ged. Noordwijk aan Zee op 21 mrt 1666.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Jacob~1701 Noordwijk aan Zee    


Arégonde von Thuringen der Franken
Arégonde von Thuringen der Franken (Soeur de Ingonde) (Haregonde de Thuringe, Arégonde de Worms), geb. circa 515, Reine des Francs, ovl. Loiret [Frankrijk] op 13 aug 587, begr. Abbaye De St Benoit Sur Loire,Loiret,France.

Arégonde von Thuringen der Franken (Haregonde de Thuringe, Arégonde de Worms).
Arnegonde, ook bekend als Arégonde (° ca. 515 - † ca. 590/600), was een koningin van de Franken en de vierde echtgenote van koning Clotaire I. .

Huwelijk en Familie .

Haar zus Ingonde, ook een echtgenote van koning Clotaire I, had hem gevraagd een echtgenoot te vinden die waardig was aan de hoge afkomst van Arnegonde. De koning vond geen betere kandidaat dan zichzelf en besloot met de tweede van de zussen te trouwen. Hij dwong hen samen te leven tot het overlijden van Ingonde rond 546. Arnegonde is de moeder van Chilperik I, die koning van Neustrië zou worden. .

Haar graf werd in 1959 ontdekt in de basiliek van Saint-Denis door archeoloog Michel Fleury. Het graf bevatte goed bewaarde kledingstukken en sieraden, waaronder haar benoemde ring. Aangezien de datum van haar overlijden niet bekend is uit teksten, heeft de archeologische analyse van het graf twee hypothesen voortgebracht. Volgens Michel Fleury, gebaseerd op de staat van het skelet, zou ze zijn overleden tussen 565 en 570 (op ongeveer 50-jarige leeftijd). Recentere studies (Patrick Périn) van de grafvondsten en met name de kledingstukken suggereren echter dat het overlijden niet voor 590 of zelfs 600 heeft kunnen plaatsvinden. Sommige kledingstukken van de koningin verschijnen immers pas aan het begin van de 7e eeuw in de Merovingische wereld.

Arégonde (Arnegonde, Arnegundis), geboren rond 516 en gestorven tussen 574 en 580, is een van de weinige historische figuren waarvan het graf geïdentificeerd en bestudeerd is, wat haar belang verklaart. Ze wordt beschouwd als de oudste koningin van Frankrijk die tot nu toe is gevonden.

Volgens de kroniekschrijver Gregorius van Tours had de Frankische koningin Ingonde, de echtgenote van de Merovingische koning Clotaire I, haar man gevraagd om een echtgenoot te vinden die waardig was aan haar jongere zus Arégonde. De koning vond geen betere kandidaat dan zichzelf en besloot met zijn eigen schoonzus te trouwen. Dit huwelijk, hoewel verboden door kerkelijke voorschriften, was echter in overeenstemming met de polygame en endogame principes die toen in de Germaanse koninklijke families van kracht waren. Arnegonde werd dus een legitieme koningin en verschijnt in het werk van Gregorius van Tours als regina (dat wil zeggen koningin of prinses in brede zin), net als de andere vrouwen van Clotaire. .

Uit deze unie werd Chilperik geboren, de toekomstige koning van de Franken in Neustrië. .

Het graf van koningin Arnegonde werd in 1959 ontdekt in sarcofaag nummer 49 in de basiliek van Saint-Denis door Michel Fleury, een archivaris-paleograaf. Het graf bevatte goed bewaarde kledingstukken en sieraden, waaronder haar benoemde ring (zegelring met de naam ARNEGVNDIS en een centraal monogram dat wordt gelezen als REGINE), die nu worden bewaard in het Musée d'archéologie nationale in Saint-Germain-en-Laye. Het is het best gedocumenteerde graf van Europa voor de vroege middeleeuwen. .

Aangezien de datum van haar dood niet bekend is uit teksten, heeft de archeologische analyse van het graf aanvankelijk twee hypothesen opgesteld. Volgens Michel Fleury, gebaseerd op een analyse van de staat van het skelet, zou ze zijn overleden tussen 565 en 570 (op ongeveer 50-jarige leeftijd). Recente studies van de grafgiften en met name de kledingstukken door Patrick Périn, directeur van het Musée des Antiquités Nationales, suggereren echter dat het overlijden tussen 572 en 583 moet worden gedateerd; de stijl van sommige stukken van het koninklijke kostuum verschijnt namelijk pas aan het begin van de 7e eeuw in de Merovingische wereld. Michel Fleury beschrijft haar als "een vrouw van zeer kleine gestalte, ongeveer vijfenveertig jaar oud, met blond haar, een vrij ronde schedel, een vrij prominente onderkaak, maar een terugwijkende kin". De laatste onderzoeken, in het bijzonder de tandanalyses, geven aan dat ze rond de 60 jaar overleed, terwijl ze zeer arthritisch was. Ze was 1,55 m lang, vertoonde sporen van polio in haar kindertijd aan haar rechterbeen (die ze waarschijnlijk had opgelopen rond de leeftijd van 4 jaar, zoals gesuggereerd door een eerste tandstress) en tekenen van de ziekte van Forestier waarschijnlijk als gevolg van ernstige diabetes, tandstress door een moeilijke bevalling (rond de leeftijd van 18 jaar, wat laat is voor die tijd gezien het feit dat het huwelijk vanaf 12 jaar kan plaatsvinden).

Ze droeg een zijden mantel uit China, geverfd met purper, die haar koninklijke rang aangaf, een zijden sluier met gele en rode motieven (een rood van purperslakken en meekrap), roodleren schoenen van geitenleer en sieraden (een gesp, fibula en speld) van goud en zilver versierd met granaatstenen uit India, Ceylon, Bohemen en Portugal. Ze droeg een kostuum geïnspireerd op de Byzantijnse stijl.

tr. circa 526 (na 532)
met

Clotaire I (Chlotar I) (Clotaire) koning van de Franken (Clotaire Idit Vieux de Soissons), zn. van Clovis I le Grand (Mérovingien) de Francie (Koning van de Franken Ripuaires) en Clothilde Bourgondië (Reine des Francs), geb. Doornik (Tournai) [België] in 497, koning, ovl. Compiègne [Frankrijk] op 10 nov 561, tr. (1) met zijn achternicht Arnegonde van Basiniden, dr. van prins Baderich medekoning van Thüringen (Koning van Thuringen) en Amalberga der Vandalen. Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (2) met zijn achternicht Ingonde van Thüringen. Uit dit huwelijk 3 zonen, tr. (3) met zijn achternicht Gontheuque van Bourgondië, dr. van Sigismund van Bourgondië (koning der Bourgondiërs 516-523) en Ostrogotho . Uit dit huwelijk geen kinderen, hij krijgt geen kinderen, tr. (4) met Waldrade de Lombardie. Uit dit huwelijk geen kinderen.

 


Clotaire I koning van de Franken (Clotaire Idit Vieux de Soissons).
jongste zoon van Clovis en Clothilde, koning der Franken 511- 561.  Erfde van zijn vader het gebied dat later Neustrië omvatte en het oude frankische rijk beneden de Maas.  Nam als hoofdstad Soissons. Trouwde bij het overlijden van zijn broer Chlodomer in 524 diens weduwe Guntheuca.  Sloot een verbond met zijn andere broer Childebert en doodde de zonen van de overledene, met uitzondering van Chlodoais, die de kerk ging dienen en later heilig werd verklaard.  Zijn positie werd versterkt toen in 558 Childebert overleed zonder erfgenamen en Clotaire tot zijn dood alleenheerser was.
Na de moord op de zonen van Chlodomer stuurden de broers een mes (de dood) en een schaar (de tonsuur) naar hun moeder, waarop Clothilde antwoordde dat zij hen liever dood zag dan getonsureerd, waarmee zij eigenlijk de moord op haar kleinzoons sanctionneerde.  In 531 assisteerde Clotaire zijn halfbroer Theodoric I in 531 om Thüringen te veroveren.   Clotaire nam Radegonde, nicht van de Thüringse koning gevangen, die hij vervolgens trouwde. Radegonde wilde echter niet met de moordenaar van haar familie leven en Clotaire stopte haar dus in een klooster.  In 532 besloten de beide broers Bourgondië te veroveren hetgeen twee jaar later tot een totale overwinning leidde.  In 533 was Theoderic I van Austrasië overleden en de broers vonden dit een goede gelegenheid ook dit rijk te annexeren hetgeen echter mislukte en Theodebert wist zijn erfdeel te behouden, door betaling van 50.000 sous, die hij overigens had gekregen van Theohadad voor de moord op diens nicht Amalasuintha. Sloten een verbond met Byzantium en vervolgens met Theohadad, koning der Oostgothen, geratificeerd door diens opvolger in 537.  Tot 541 bleef het rustig, maar toen vielen de broers Spanje aan.  Na hevige gevechten moesten zij zich echter terugtrekken.  Toen echter Theodebald, zoon en opvolger van Theodebert, in 555 onverwachts overleed, vonden de broers een nieuw doel om te veroveren,  maar ditmaal was het Clotaire die de buit binnenhaalde.
Clotharius wordt in 497 te Doornik (Tournai) geboren als jongste zoon van de roemruchte Clovis en zijn koningin Clothilda. Clotharius wordt ook wel aangeduid als de 'vaak getrouwde'. Hij had maar liefst zes echtgenotes: Ingonde, Aregonde (dochter van Balderic van Thüringen), Grinside, Prinses Radegonde van Thüringen, Gontheuque (Ghunteuca) dochter van Gondebaud van Bourgondië en Wultrade van Lombardije. Daarnaast had hij ook nog verschillende concubines.
Als Clovis in 511 overlijdt wordt zijn koninkrijk volgens de Frankische tradities verdeeld onder zijn vier zonen. Chlotarius krijgt de van oudsher Frankische gebieden tussen de Oise en de benedenloop van de Maas (o.m. Laon, Noyon, Cambrai, Tournai). Ook viel een deel van Acquitanië aan hem toe. Soissons werd zijn hoofdstad. De broers voeren onderling een strijd van leven op dood om hun koninkrijk te vergroten. Ze werken echter wel samen als het erom gaat om het Frankische rijk uit te breiden (dit resulteert uiteindelijk in de verovering van Bourgondië en de Provence).
In 524 sneuvelt zijn broer Chlodomer in de strijd tegen de Bourgondiërs. Samen met zijn broer Childebert, zorgt Clotharius ervoor dat diens beide zoons (en erfgenamen) vermoord worden en vervolgens trouwt hij met hun moeder Gontheuque zodat het rijk van Chlodomer verdeeld kan worden onder de drie overgebleven broers (Theodorik, Childebert en Chlotarius). In 534 wordt Bourgondië uiteindelijk toch verslagen en toegevoegd aan het Frankische rijk. In 537 wordt ook de Provence veroverd. Een poging om in 542 het Visigotische Zaragosa in te nemen, mislukt echter.
Als in 555 Theodebald (de kleinzoon van zijn halfbroer Theodorik) overlijdt zonder een volwassen erfgenaam na te laten, wordt diens koninkrijk verdeeld onder de twee overgebleven zonen van Clovis: Childebert en Chlotarius. De Saksen zijn echter niet tevreden met deze regeling en komen in opstand. Chlotarius slaat de opstand neer en brandschat het land van de Thüringers. In de winter van 555/556 voert hij nogmaals een strafexpeditie tegen de Saksen uit. In 557 zet zijn broer Childebert de Saksen aan tot een nieuwe opstand tegen Chlotarius. Terwijl Chlotarius tegen de Saksen strijdt, brandschat zijn broer het gebied rond Reims (van je familie moet je het hebben!). Na het overlijden van Childebert I in 558 annexeert Chlotarius I diens deelrijk met de hoofdstad Parijs. Chlotarius wordt dan gekroond tot koning van alle Franken en voor het eerst sinds de dood van Clovis, is het Frankische rijk weer verenigd onder één leider.
Van Clovis' zonen was Clotharius ongetwijfeld de meest wrede en doortrapte. Niet alleen vermoordde hij de zonen van zijn broer, ook zijn eigen lievelingszoon Chramme moet het ontgelden als hij een complot beraamt tegen zijn vader. Chramme slaagt niet in zijn opzet en vlucht naar de koning van Bretagne die hem echter niet kan beschermen. Chlotarius krijgt zijn zoon te pakken en bindt hem, samen met zijn vrouw en kinderen, vast in een hut die hij vervolgens in brand steekt.
In 561, drie jaar nadat hij koning over het gehele Frankische rijk is geworden, overlijdt Chlotarius op 64-jarige leeftijd te Compiègne (België) aan een koortsaanval. Zijn koninkrijk wordt dan verdeeld onder zijn vier zonen Charibert, Sigibert, Chilperik en Gontran (Guntram). De vier gebieden, waarin het koninkrijk verdeeld werd, krijgen de namen Austrasië, Neustrië, Bourgondië en Aquitanië. Maar de delen waren niet homogeen, elke vorst bezat stukken grond bij de buurman: het nationaal gebied was een reusachtige puzzel geworden en het voorwerp van begerige blikken. Charibert I regeert in Parijs over Acquitanië, Sigibert I regeert in Reims over Austrasië, Chilperik I in Soissons over Neustrië en Gontran of Guntram in Orléans over Zuid-Gallië en Bourgondië. Het spel van moord en doodslag kan opnieuw beginnen.
Clotaire 1er Merovingiens  de Neustrië.

Uit dit huwelijk 3 kinderen:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Bilichilde*526 Soissons [Frankrijk] †580 Metz [Frankrijk] 54
Ragnioara*528 Cambrai [Frankrijk]    
Chilpéric*525  †584 Chelles [Frankrijk] 59


Joanna de Wavrin
Joanna de Wavrin.

tr.
met

Rasse VII van Gavere, zn. van Rasso VI van Gavere geheten Mulaert en Sophia van Breda, geb. Allenes-Les-MaraisGavere circa 1215, ovl. circa 1263.

Uit dit huwelijk een zoon:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Rasse*1253 Gavere [België] †1307 Liedekerke [België] 54


Beatrix van Strijen
Beatrix van Strijen, geb. Strijen circa 1253.

 
 

tr.
met

Rasse VIII van Gavere, zn. van Rasse VII van Gavere en Joanna de Wavrin, geb. Gavere [België] circa 1253, ovl. Liedekerke [België] in 1307.


Bronnen:

1.Ons Voorgeslacht, Ons Voorgeslacht (OV 006) (blz. 61)
2.Oorkondenboek van Holland en Zeeland van 1222 tot 1256, deel 2, Oorkondenboek van Holland en Zeeland II, Dr. J.G. Kruisheer, van Gorcum, Assen, 1986 (B 045) (blz. 657)
3.Genealogie Uten Goye (Van Langerak), Uten Goye (van Langerak), B. de Keijzer, Ons Voorgeslacht, Emmen, 15 nov 2020 (B 002) (blz. 26)

Jacob van Lodensteyn
 
Jacob van Lodensteyn1 https://gw.geneanet.org/heijnw?, geb. Delft op 10 jul 1580, ovl. aldaar op 18 jul 1639, begr. aldaar op 21 jul 1639.


Jacob van Lodensteyn.
rentmeester van de diaconie, diaken, rentmeester van het charitaathuis, veertigraad, schepen, Raad en Presideerend Schepen van Delft, Vader van het meisjeshuis in 1626.

 

tr. Delft op 12 nov 1606
met

Baertgen Jacobsdr (Bartha) Duyst van Voorhout1, dr. van Jacob Franszn Duyst van Voorhout en Lijsbet Jansdr.

Uit dit huwelijk 3 kinderen, waaronder:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Machteld*1617 Delft    



Bronnen:
1.Afgeschermd

Baertgen Jacobsdr Duyst van Voorhout
Baertgen Jacobsdr (Bartha) Duyst van Voorhout1.

tr. Delft op 12 nov 1606
met

Jacob van Lodensteyn1 https://gw.geneanet.org/heijnw?, zn. van Cornelis Janszn van Lodensteyn (zoutkoper, kerkmeester, regent der charitaten) en Sophia Joosten van der Meer van Berendrecht, geb. Delft op 10 jul 1580, ovl. aldaar op 18 jul 1639, begr. aldaar op 21 jul 1639.

 


Jacob van Lodensteyn.
rentmeester van de diaconie, diaken, rentmeester van het charitaathuis, veertigraad, schepen, Raad en Presideerend Schepen van Delft, Vader van het meisjeshuis in 1626.

Uit dit huwelijk 3 kinderen, waaronder:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Machteld*1617 Delft    



Bronnen:
1.Afgeschermd

Anna Lohrmans
Anna Lohrmans, huishoudster van Adolph Bertram.

relatie
met

Adolf Bertram van Wachtendonck, zn. van Johan Arnold van Wachtendonck (heer van Hulsdonk, drost te Oedt) en Elisabeth von Binsfeld.

Uit deze relatie een dochter:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Maria     


Maria Catharina van Wachtendonck
Maria Catharina van Wachtendonck.

tr.
met

Theodor von Bodden.


Theodor von Bodden
Theodor von Bodden.

tr.
met

Maria Catharina van Wachtendonck, dr. van Adolf Bertram van Wachtendonck en Anna Lohrmans (huishoudster van Adolph Bertram).


Johanna van Gendt
Johanna baronesse van Gendt (van Ghent), geb. in 1589, ovl. in 1671.

Johanna baronesse van Gendt.
filiatie niet zeker.



Bronnen:

1.Afgeschermd
2.Jaarboek Centraal Bureau voor Genealogie, Jaarboek Centraal Bureau voor Genealogie, Centraal Bureau voor Genealogie, CBG, ‘s-Gravenhage, vanaf 1947 (JCBG 2011) (blz. 47)

Jan I van Horne
 
Jan I (Johan) van Horne1, geb. Horn, seigneur van Horn, ovl. in 1144.

 
 

tr. (1)
met

Adélaïde Gijsbertus van Bronckhorst.

Uit dit huwelijk een zoon:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Wilhelm Horn †1240 Heeze  

tr. (2)
met

Lucie van Teisterbant.


Bronnen:

1.Maison de Hornes, Horn, Horne, Hoerne, Huerne, Hoorne, etc. Maison de Hornes, Etienne Patou, 2014 (B 014) (blz. 2)

Adélaïde Gijsbertus van Bronckhorst
Adélaïde Gijsbertus van Bronckhorst.

tr.
met

Jan I (Johan) van Horne1, zn. van Willem I van Horne en Agnes van Cuijck, geb. Horn, seigneur van Horn, ovl. in 1144, tr. (2) met Lucie van Teisterbant. Uit dit huwelijk geen kinderen.

 

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Wilhelm Horn †1240 Heeze  



Bronnen:
1.Maison de Hornes, Horn, Horne, Hoerne, Huerne, Hoorne, etc. Maison de Hornes, Etienne Patou, 2014 (B 014) (blz. 2)

Willem I van Horne
 
Genealogie van Willem I van Horne patrilineair

Willem I van Horne.


Willem I van Horne.
Guillaume de Hornes.
seigneur de Hornes, Weert, Nederweert, Wessem, Grand-Veneur héréditaire de l'Empire.
(cède la souveraineté de Hornes au duc de Brabant).
ép. Agnès de Cuyck (soeur d'André, Evêque d'Utrecht).

 

tr.
met

Agnes van Cuijck2, dr. van Hendrick I graaf van Cuyck van Malsen (vermeld 1096-1108, burggraaf van Utrecht, heer van Cuijk) en Alveradis gravin van Hochstaden (vermeld 1108-1131).

 

Uit dit huwelijk 5 kinderen, waaronder:


 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Jan I Horn †1144   



Bronnen:
1.Maison de Hornes, Horn, Horne, Hoerne, Huerne, Hoorne, etc. Maison de Hornes, Etienne Patou, 2014 (B 014) (blz. 1)
2.Maison de Hornes, Horn, Horne, Hoerne, Huerne, Hoorne, etc. Maison de Hornes, Etienne Patou, 2014 (B 014) (blz. 2)