Website van Cees Hagenbeek
dochter van Radboud III
dochter van Radboud III (van Friesland2,1), geb. circa 778.

tr. (resp. ongeveer 20 en ongeveer 25 jaar oud) circa 798
met

Walacher I , geb. circa 7732, ovl. (ongeveer 64 jaar oud) in 837.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Radboud IV*798     



Bronnen:
1.Schetzen van de Friesche Geschiedenis (B 029), Type: boek, Schrijver: Mr Daam Fockema, Uitgever: General Historical Collections, ISBN nummer: 9781241464516, Uitgegeven: mrt 2011 (blz. 76)
2.Een stamboom in been (B 017), Type: boek, Schrijver: Dr B.K.S. Dijkstra, Uitgever: De Bataafsche Leeuw, ISBN nummer: 90-6707-258-3, Uitgegeven: 1991 (blz. 158)

Radboud III
Radboud III , geb. circa 752, ovl. (ongeveer 57 jaar oud) in 809.


Hij krijgt een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
dochter*778     


Aldgillus III
Aldgillus III , geb. in 725.


Hij krijgt een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Radboud III*752  †809  57



Bronnen:
1.Een stamboom in been (B 017), Type: boek, Schrijver: Dr B.K.S. Dijkstra, Uitgever: De Bataafsche Leeuw, ISBN nummer: 90-6707-258-3, Uitgegeven: 1991 (blz. 158)

Radboud II
Radboud II van Friesland1, geb. te Stavoren circa 700, koning van Friesland, ovl. (ongeveer 54 jaar oud) te Stavoren in 754.

Radboud II .
vermeld 743, gevlucht 754 koning van Friesland.

Het is 734 na Christus. De grote Frankische veldheer Karel Martel (689-741) is naar het hoge Noorden getrokken. Het is 2 jaar nadat hij eeuwige roem heeft weten te vergaren door de Islamitische opmars te stuiten bij Poitiers. Het zal nog nog meer dan 34 jaar duren voor zijn kleinzoon Karel de Grote (742-814) de Frankische troon zal bestijgen.

Tegenover hem staat het leger van Poppo. De Friese koning die enkele jaren geleden de macht overnam van zijn vader Redbad. Poppo heeft niet meer dan 2500 man, terwijl het leger van Karel Martel 5000 man telt. Dit is een slag die gewonnen moet worden. Alleen dan is Martel verlost van zijn Friese kwelgeesten.


Hij krijgt 2 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Aldgillus III*725     
dochter*725     



Bronnen:
1.Een stamboom in been (B 017), Type: boek, Schrijver: Dr B.K.S. Dijkstra, Uitgever: De Bataafsche Leeuw, ISBN nummer: 90-6707-258-3, Uitgegeven: 1991 (blz. 158)

Aldgillus II van Friesland
Aldgillus II (Aldgilles II) van Friesland1, geb. te Tournehem [Frankrijk] circa 675, Koning van Friesland (723-737), ovl. (ongeveer 66 jaar oud) te Tournehem [Frankrijk] in 741, begr. te Stavoren.

Aldgillus II van Friesland.
Adgilt II, de zoon van Radboud, Koning van Friesland, was, volgens de meeste schrijvers, zijns vaders opvolger in de regering, welke hij in 723 zou hebben aanvaard. Men leest van hem, dat hij het Christendom had aangenomen en van vredelievenden aard was. Hij ondersteunde de Geestelijken in het prediken en verbreiden van het Christendom, en schijnt, even als zijn vader, het bewind ook over West-Friesland te bebben uitgeoefend, althans men leest van het stichten van Hoorn en Alkmaar onder zijne regering. Ofschoon hij het Christendom had aangenomen, ging de uitbreiding daarvan in Friesland niet  voorspoedig, doch Adgilt wist, door zachtmoedigheid en klem, de zwarigheden te boven te komen. Hij leefde in rust en vrede met het Frankische bewind, met de geestelijkheid en met het volk; eindigde zijne regering in 737 en werd te Stavoren, bij de begraafplaats van zijn vader bijgezet. Hij liet twee zonen en een dochter na. De zonen waren Gondebalt, die zich aan het hof van Koning Theoderik III in Frankrijk had opgehouden en zijn vader in de regering opvolgde, en Radboud, die zich bij 's vaders  overlijden aan het Deensche hof bevond. De dochter, Conivella, was met een voorname Fries, Adelbricus, gehuwd, die een slot bij Sexbierum had gesticht; vele goederen in die omstreken, de Bierumen genaamd, bezat, en de stamvader van het geslacht van Adelen was. .


Anno 720.
De zoon van Radbodus, Adgillus II werd door de Frankische Koning Karel Martel bevestigd als Koning van Friesland. Deze Karel wist ieder voorval te gebruiken om zijn rijk uit te breiden en om zijn gezag te versterken. Zo gelukte het hem om Raganfrid, die enigszins hersteld was van zijn vorige nederlaag, verder te vernederen.
Anno 730.
De Friezen werden, daartoe gedwongen of vrijwillig in hulpbenden, geleidelijk aan verwikkeld in de oorlogen van Karel Martel. De Saracenen, aanhangers van Mohammed, trokken met vrouwen en kinderen vanuit Spanje over de Pyreneeën met het voornemen om zich in Zuid-Frankrijk te vestigen. Karel verjoeg hen met een grote legermacht onder bijstand van de Friezen, maar na een korte poos vielen de Saracenen met honderduizenden Frankrijk binnen tot aan de Loire. Karel moest nu Eudes (die voor de eerste inval een verbond had gesloten met de Saracenen) te hulp schieten om de woeste benden te verdrijven. In deze veldtocht van Karel was een groot aantal Friezen, die -door hun dapperheid- veel bijdroegen aan de overwinning.
Slecht beloond door Karel werden de nu opstandige Friezen naar huis gestuurd. Mede door klachten van Willebrordus aangespoord, rustte Karel een grote vloot uit, trok aan op de Middelzee waar hij zijn leger ontscheepte en met zo'n woede op de Friezen aanvielen, dat de meesten daarvan verslagen werden en de overigen op de vlucht sloegen. Ook de Friese veldheer Poppo sneuvelde.


De Franken overstroomden nu bijna geheel Friesland, roofden wat hun beliefde, verbrandden de afgodstempels en bossen. Pas nadat de Friezen hun onderworpenheid aan Karel erkend hadden, vertrokken de Franken naar hun vaderland. Adgillus II, ( van 734-748?) als heerser over Friesland ten Oosten van het Vlie, zou zich ( als man van de vrede en voorstander van het Christendom) buiten deze oorlog gehouden hebben.
Een opmerkelijk personage onder de vele predikers, die de Friezen probeerden over te halen tot het Christendom, was de monnik Winfrid. Omstreeks het jaar 715 kwam hij over uit Engeland en verzocht Koning Radbodus om in Friesland te mogen prediken. Deze wilde daar niets van weten. Pas na de dood van Radbout en op aandrang van Willebrordus en abdis Bugga, trok Winfrid op West-Friesland aan.
Inmiddels waren, na de zege van Karel Martel op de Friezen waarbij de meeste afgodstempels waren neergehaald, op die plaatsen kerken en gebedshuizen gebouwd. De bejaarde kerkvorst Willebrordus was zó geïmponeerd door het werk van Winfrid, dat hij hem het ambt van Bisschop te Utrecht aanbood. Winfrid ( 37 jaar) vond zichzelf te jong daarvoor en wees het aanbod af. Maar in 723 werd hij te Rome ontboden en de Paus Gregorius II verhief hem tot Bisschop met de naam Bonifatius.
Overal in west-Europa werd nu Bonifatius aanbevolen als raadsman, apostel en als voorbeeld tot navolging. Hij begaf zich eerst naar Hessen en Thuringen, waar hij de afgoderij uitroeide en kerken en kloosters liet bouwen. Na de dood van Gregorius II, kwam Bonifatius in de gratie bij Paus Gegorius III en werd Bisschop van Mentz. .


Later kreeg hij zelfs de titel van aartsbisschop om zo alle andere geestelijken te kunnen leiden en in te wijden.
De Friese Koning Adgillus II overleefde de grote nederlaag van de Friezen niet lang. Hij stierf in het jaar 737 en liet Friesland na aan twee zonen, Gondobaldus en Radbodus, en twee dochters, Sandacella en Conovella. De laatste trouwde met de Friese edelman Adelbricus uit Sexbierum.

  • Vader:
    Radboud I von Friesland1, zn. van Ritzard II van Friesland (hertog der Friezen na 677 tot ca. 680), geb. te Gardereige [Russian Federation] circa 648, ged. De nieuwe koning Redbad was veel eerzuchtiger en machtiger dan zijn voorganger. In 688 brak voor het eerst oorlog uit tussen Redbad en de Frankische leider Pippijn. De strijd tussen de Friezen en de Franken duurde maar liefst zeven jaar. Redbad verloor de strijd en moest alle gebieden ten zuiden van de Rijn afstaan aan de Franken.
    Na de dood van Pippijn in 714 brak er een machtsstrijd uit in het Frankische rijk. Redbad profiteerde optimaal van de onrust. Hij stak de Rijn over en heroverde in een ware Blitzkrieg de voormalige Friese gebieden. Met een grote legermacht zakte hij vervolgens verder naar het zuiden af. Het grootste succes behaalde hij in 716 tegen de toen net aangetreden Karel Martel. De Friezen wisten een grote slag te winnen bij Keulen en plunderden vervolgens de stad. Met buit overladen keerden de Friezen naar de eigen gebieden terug.
    Lang kon Redbad niet van zijn overwinning genieten. De Franken verenigden zich onder Karel Martel en na zijn overwinning op de Arabieren bij Poitiers, besloot hij ook definitief een einde te willen maken aan de Friese dreiging in het noorden. Voordat Karel Martel in Friesland aankwam, was Redbad echter al overleden. Zijn tegenstander was nu de jonge, onervaren koning Poppo, koning, hertog (hertog van de Friezen), ovl. (hoogstens 70 jaar oud) te Esens [Duitsland] voor 718 (719), Hij krijgt 2 dochters, tr. met


tr. (2)
met

Ingerid Halvdansson van Denemarken, geb. circa 680.

Ingerid Halvdansson van Denemarken.
prinses van Jutland.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Radboud II*700 Stavoren †754 Stavoren 54



Bronnen:
1.Een stamboom in been (B 017), Type: boek, Schrijver: Dr B.K.S. Dijkstra, Uitgever: De Bataafsche Leeuw, ISBN nummer: 90-6707-258-3, Uitgegeven: 1991 (blz. 158)

Auður Ivarsdatter van Denemarken van Holmgard
Auður Ivarsdatter van Denemarken van Holmgard, geb. te Upsala [Norway], koningin, ovl. te Jelling [Denemarken], begr. te Jelling [Denemarken].

tr.
met

Radboud I von Friesland1, zn. van Ritzard II van Friesland (hertog der Friezen na 677 tot ca. 680), geb. te Gardereige [Russian Federation] circa 648, ged. De nieuwe koning Redbad was veel eerzuchtiger en machtiger dan zijn voorganger. In 688 brak voor het eerst oorlog uit tussen Redbad en de Frankische leider Pippijn. De strijd tussen de Friezen en de Franken duurde maar liefst zeven jaar. Redbad verloor de strijd en moest alle gebieden ten zuiden van de Rijn afstaan aan de Franken.
Na de dood van Pippijn in 714 brak er een machtsstrijd uit in het Frankische rijk. Redbad profiteerde optimaal van de onrust. Hij stak de Rijn over en heroverde in een ware Blitzkrieg de voormalige Friese gebieden. Met een grote legermacht zakte hij vervolgens verder naar het zuiden af. Het grootste succes behaalde hij in 716 tegen de toen net aangetreden Karel Martel. De Friezen wisten een grote slag te winnen bij Keulen en plunderden vervolgens de stad. Met buit overladen keerden de Friezen naar de eigen gebieden terug.
Lang kon Redbad niet van zijn overwinning genieten. De Franken verenigden zich onder Karel Martel en na zijn overwinning op de Arabieren bij Poitiers, besloot hij ook definitief een einde te willen maken aan de Friese dreiging in het noorden. Voordat Karel Martel in Friesland aankwam, was Redbad echter al overleden. Zijn tegenstander was nu de jonge, onervaren koning Poppo, koning, hertog (hertog van de Friezen), ovl. (hoogstens 70 jaar oud) te Esens [Duitsland] voor 718 (719), Hij krijgt 2 dochters.

Radboud I von Friesland.
Koning van Friesland vermeld 688.

Koning Redbad was veel eerzuchtiger en machtiger dan zijn voorganger. In 688 brak voor het eerst oorlog uit tussen Redbad en de Frankische leider Pippijn. De strijd tussen de Friezen en de Franken duurde maar liefst zeven jaar. Redbad verloor de strijd en moest alle gebieden ten zuiden van de Rijn afstaan aan de Franken.

Na de dood van Pippijn in 714 brak er een machtsstrijd uit in het Frankische rijk. Redbad profiteerde optimaal van de onrust. Hij stak de Rijn over en heroverde in een ware Blitzkrieg de voormalige Friese gebieden. Met een grote legermacht zakte hij vervolgens verder naar het zuiden af. Het grootste succes behaalde hij in 716 tegen de toen net aangetreden Karel Martel. De Friezen wisten een grote slag te winnen bij Keulen en plunderden vervolgens de stad. Met buit overladen keerden de Friezen naar de eigen gebieden terug.

Lang kon Redbad niet van zijn overwinning genieten. De Franken verenigden zich onder Karel Martel en na zijn overwinning op de Arabieren bij Poitiers, besloot hij ook definitief een einde te willen maken aan de Friese dreiging in het noorden. Voordat Karel Martel in Friesland aankwam, was Redbad echter al overleden. Zijn tegenstander was nu de jonge, onervaren koning Poppo.
Herzog der Friesen um 680-719, um 689 vom fränkischen Hausmeier Pippin dem Mittleren bei Dorestad besiegt und verlor Westfriesland an das Fränkische Reich, gewann es während der Herrschaft Chilperichs II. zurück und drang 716 bis Köln vor.

Uit dit huwelijk 2 kinderen, waaronder:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Aldgillus II*675 Tournehem [Frankrijk] †741 Tournehem [Frankrijk] 66



Bronnen:
1.Een stamboom in been (B 017), Type: boek, Schrijver: Dr B.K.S. Dijkstra, Uitgever: De Bataafsche Leeuw, ISBN nummer: 90-6707-258-3, Uitgegeven: 1991 (blz. 158)

Aldgillus I van Friesland
Aldgillus I (Aldgillis, Aldegill) (Aldgillus) (Aldgillis I) van Friesland (Dojes1,2), geb. circa 580, ovl. (ongeveer 92 jaar oud) te Stavoren in 672 (na 677).

Aldgillus I van Friesland.
de tweede naam  in de Middeleeuwse bronnen is die van Aldgisl. Over deze koning is veel meer bekend. Zo weten we dat hij aan de macht was van ongeveer halverwege de zevende eeuw tot 680 na Christus. Het hof van Aldgisl was te vinden in Dorestad, vlakbij het hedendaagse Utrecht.

Onder Aldgisl bloeide de Friese handel. Vanuit Dorestad handelden de Friezen met heel Noordwest- en Oost-Europa. Friese munten uit die tijd zijn gevonden in Rusland, Engeland, Frankrijk en Scandinavië. Ook de grafvondsten uit die tijd duiden op rijkdom.

Het was deze rijkdom die de nieuwsgierigheid van de Franken wekte. Het Frankische rijk grensde in het huidige België aan het rijk van Aldgisl. Om invloed te krijgen in Friesland werden Frankische zendelingen naar het noorden gestuurd. Aan het heidense hof van Aldgisl werden ze vriendelijk ontvangen. De predikers kregen zelfs toestemming om het Christelijke geloof onder de Friezen te verspreiden.
Urk. 642-677, läßt um 642 die ersten Deiche errichten.
Nachkomme von:.
Ritzard I. von Friesland König der Friesen ± 400.

Dessen Eltern:.
Sibbelt von Friesland um 400 zum König der Friesen gewählt ± 370 nach 400 tr. Rosine.

Nackomme von: Ariovist von Friesland in 163 n.Chr. von den Romeinen besiegt.


Hij krijgt een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Ritzard II*625  †680  55

tr. (2)
met

Theutsinda van Friesland.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Alfbad     

tr. (3)
met

Haddinga van Friesland (Fresonen).

Uit dit huwelijk 2 kinderen.


Bronnen:

1.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 342)
2.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 411)

Jan Govert Hellemans
Govert (Jan Govert) Hellemans, geb. in 1943.

  • Vader:
    ir. Adriaan Hellemans1, zn. van ir. Adrianus Hendrik Willem Hellemans en Alida Anna Sophia Dojes, geb. te Groningen op 23 jun 1914, Directeur Staatsmijnen van 1953-1973, vertrekt naar Heerlen van de Koornmarkt 17a te te Delft op 27 aug 1938 en op 27 aug 1938, ovl. (74 jaar oud) te Voerendaal op 12 dec 1988, Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (resp. 27 en ongeveer 24 jaar oud) te Arnhem in jun 1942 met

tr.
met

Liesbeth de Wilde.


Bronnen:

1.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 361)
2.Nederlands Patriciaat (NP 002), datum: van 1937 tot 1997

Eleonora Hellemans
Noor (Eleonora) Hellemans, geb. in 1947.

  • Vader:
    ir. Adriaan Hellemans1, zn. van ir. Adrianus Hendrik Willem Hellemans en Alida Anna Sophia Dojes, geb. te Groningen op 23 jun 1914, Directeur Staatsmijnen van 1953-1973, vertrekt naar Heerlen van de Koornmarkt 17a te te Delft op 27 aug 1938 en op 27 aug 1938, ovl. (74 jaar oud) te Voerendaal op 12 dec 1988, Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (resp. 27 en ongeveer 24 jaar oud) te Arnhem in jun 1942 met

tr.
met

Hans Schaaf.


Bronnen:

1.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 361)
2.Nederlands Patriciaat (NP 002), datum: van 1937 tot 1997

Roelof Adriaan Hellemans
Roelof Adriaan Hellemans, geb. in 1945.

  • Vader:
    ir. Adriaan Hellemans1, zn. van ir. Adrianus Hendrik Willem Hellemans en Alida Anna Sophia Dojes, geb. te Groningen op 23 jun 1914, Directeur Staatsmijnen van 1953-1973, vertrekt naar Heerlen van de Koornmarkt 17a te te Delft op 27 aug 1938 en op 27 aug 1938, ovl. (74 jaar oud) te Voerendaal op 12 dec 1988, Uit dit huwelijk geen kinderen, tr. (resp. 27 en ongeveer 24 jaar oud) te Arnhem in jun 1942 met

tr.
met

Patsy Brown.


Bronnen:

1.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 361)
2.Nederlands Patriciaat (NP 002), datum: van 1937 tot 1997

Liesbeth de Wilde
Liesbeth de Wilde.

tr.
met

Govert (Jan Govert) Hellemans, zn. van ir. Adriaan Hellemans (Directeur Staatsmijnen van 1953-1973) en Arnie (Arnoudina Cornelia) Coster, geb. in 1943.


Hans Schaaf
Hans Schaaf.

tr.
met

Noor (Eleonora) Hellemans, dr. van ir. Adriaan Hellemans (Directeur Staatsmijnen van 1953-1973) en Arnie (Arnoudina Cornelia) Coster, geb. in 1947.


Patsy Brown
Patsy Brown.

tr.
met

Roelof Adriaan Hellemans, zn. van ir. Adriaan Hellemans (Directeur Staatsmijnen van 1953-1973) en Arnie (Arnoudina Cornelia) Coster, geb. in 1945.


Pieter Onnes
Pieter Onnes, koopman.

tr.
met

Albertina Willemina Rost.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Willem*1882 Groningen    


Albertina Willemina Rost
Albertina Willemina Rost.

tr.
met

Pieter Onnes, koopman.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Willem*1882 Groningen    


Engelina van Schravendijk
Engelina van Schravendijk, geb. te Hillegom op 20 jun 1899, ovl. (1 jaar oud) te Hillegom op 15 jan 1901.


Yvonne van Schravendijk
Yvonne van Schravendijk, geb. te Haarlem op 25 jul 1946.


Hendrik Jacob
Hendrik Jacob, geb. te Hillegom op 26 jul 1916, ovl. (26 jaar oud) te Vught op 21 jan 1943.


Renger Roelfs Dojes
Renger Roelfs Dojes1, geb. te Usquert op 8 jun 1822, landeigernaar.

tr. (resp. 26 en 19 jaar oud) te Uithuizen op 28 mrt 1849
met

Aaltje Remges Elema (Fiebens5), dr. van Remgen Jacobs Elema (landbouwer) en Maike Pieters Huninga, geb. te Middelstum op 10 apr 1829, landeigenares.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Roelof*1854 Uithuizen †1930 Groningen 75



Bronnen:
1.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 411)
2.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 342)
3.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 23)
4.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 324)
5.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 357)

Aaltje Remges Elema
Aaltje Remges Elema (Fiebens1), geb. te Middelstum op 10 apr 1829, landeigenares.

tr. (resp. 19 en 26 jaar oud) te Uithuizen op 28 mrt 1849
met

Renger Roelfs Dojes3, zn. van Roelf Pieters Dojes en Grietje Rengers Wiersema (landbouwersche)), geb. te Usquert op 8 jun 1822, landeigernaar.

Uit dit huwelijk een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Roelof*1854 Uithuizen †1930 Groningen 75



Bronnen:
1.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 357)
2.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 340)
3.Het voor- en nageslacht van Geert Reinders en Angenietje Klaassens (B 027), Type: boek, Schrijver: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Uitgever: Liesbeth Welt en Henneke van Oostrum, Plaats: Bedum, Uitgegeven: 2021 (blz. 411)